Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

2η Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών

Στις 4 Νοεμβρίου 2012, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας διοργάνωσε τη 2η Επίδειξη Ιαπωνικών Πολεμικών Τεχνών: "Η Oμορφιά της Τεχνικής και της Φόρμας".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Ηiroshi Toda και του Δήμαρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη. Στη συνέχεια ο Πρέσβης απένειμε έπαινο εκ μέρους της Πρεσβείας στον Έλληνα πρωταθλητή και χάλκινο Ολυμπιονίκη του Judo στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Ηλία Ηλιάδη, ως αναγνώριση της μέγιστης συμβολής του στη διάδοση του αθλήματος.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν επιδείξεις δασκάλων και μαθητών στις τέχνες του Κendo, Iaido, Judo, Karate και Aikido.
Συμμετείχαν η Ελληνική Ομοσπονδία Judo, το Ελληνικό Ίδρυμα Aikido, ο Ελληνικός Όμιλος Aikido, το Ελληνικό Birankai, η Ελληνική Ομοσπονδία Karate και η Ελληνική Ομοσπονδία Kendo-Iaido-Naginata (EOKIN).
Συγχαριτήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι χάρισαν πλούσιο θέαμα.
 
Στο τέλος, ο Ιάπωνας δάσκαλος του Κendo Mitsunori Matsumura  7ο Dan, ο οποίος διδάσκει την τέχνη στη Σερβία, καθήλωσε τους θεατές με την εξαίρετη εμφάνιση του.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο τις Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες αλλά και την Ιαπωνική κουλτούρα στα περίπτερα Ιαπωνικών ειδών και τροφίμων που βρίσκονταν στην είσοδο του αθλητικού χώρου.
http://www.gr.emb-japan.go.jp/portal/gr/culture/november2012.html
 

Τεχνική Επιτροπή Iaido - Jodo της ΕΟΚΙΝ

Πρόεδρος:
Μ. Παδράς (Iaido 5 Dan, Jodo 2 Dan)
Μέλη:
Κ. Μαντζάρας (Iaido 5 Dan, Jodo 4 Dan)
Γ. Πελέκης (Iaido 5 Dan)
Ι. Κυριακόπουλος (Iaido 4 Dan)
I. Παπαδόπουλος (Iaido 4 Dan)